Αρθρίτιδα του Ώμου

Αρθρίτιδα του Ώμου

Η οστεοαρθρίτιδα, επίσης γνωστή ως εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων, είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει τις αρθρώσεις του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του ώμου. Χαρακτηρίζεται από τη φθορά του χόνδρου, του ιστού που μαλακώνει τις αρθρώσεις και επιτρέπει την ομαλή κίνηση. Καθώς ο χόνδρος διασπάται, τα οστά στην άρθρωση τρίβονται μεταξύ τους, προκαλώντας πόνο, δυσκαμψία και δυσκολία στην κίνηση της άρθρωσης.

Η οστεοαρθρίτιδα ώμου είναι ένας τύπος οστεοαρθρίτιδας που επηρεάζει την άρθρωση του ώμου. Μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα ηλικίας, τραυματισμού ή υπερβολικής χρήσης. Η πάθηση είναι πιο συχνή σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε νεότερα άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμό ή έχουν ιστορικό επαναλαμβανόμενων τραυματισμών από καταπόνηση.

Η θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα ώμου ξεκινά συνήθως με συντηρητικά μέτρα, όπως παυσίπονα και φυσικοθεραπεία. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της κινητικότητας στην άρθρωση. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την επιδιόρθωση ή την αντικατάσταση της άρθρωσης. Είναι σημαντικό η αντικατάσταση του ώμου να γίνει πριν την απώλεια οστού που συχνά προκαλεί η αρθρίτιδα και δυσκολεύει την τοποθέτηση της τεχνητής άρθρωσης. Μετά το χειρουργείο είναι σημαντικό να ακολουθείτε το σχέδιο φυσικοθεραπείας σας και οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες από τον Ιατρό για να διασφαλίσετε την επιτυχή ανάρρωση.