Γιάννης Μάκρας

Γιάννης Μάκρας

Φυσικοθεραπευτής

Ο Γιάννης Μάκρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Το 1999 αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό 7,9 (λίαν καλώς) λαμβάνοντας την ειδικότητα “κλασικός αθλητισμός – δρόμοι”. Το 1999, μετά την αποφοίτησή του από το ΤΕΦΑΑ, έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας Αθηνών στο οποίο εισήχθη λαμβάνοντας την 1η θέση. Αποφοίτησε το 2003 με βαθμό 8,9 (άριστα) και αμέσως ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως φυσικοθεραπευτής.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συντηρητική και τη μετεγχειρητική αποκατάσταση κακώσεων και χρόνιων παθήσεων του ώμου. Πραγματοποίησε την πρακτική του εξάσκηση στο τμήμα ώμου του Γ.Ν. “Ασκληπιείο Βούλας” υπό την επίβλεψη του τότε Συντονιστή Διευθυντή της H’ Ορθοπαιδικής Κλινικής – Μονάδας Χειρουργικής Ώμου, Δρ. Ιωάννη Φερούση, και παρέμεινε εξωτερικός συνεργάτης της συγκεκριμένης κλινικής μέχρι το 2007. Εκεί απέκτησε ιδιαίτερη εμπειρία και ειδίκευση στην αποκατάσταση ολόκληρου του φάσματος των παθήσεων του ώμου και του άνω άκρου γενικότερα.

Παράλληλα έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων αλλά και εκφυλιστικών παθήσεων άνω και κάτω άκρων. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος αυτού το 2007 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με τίτλο “Άσκηση και Ποιότητα Ζωής” και κατεύθυνση την “Πρόληψη – Παρέμβαση – Αποκατάσταση”. Επιπλέον, έχει κάνει 2ετή εκπαίδευση στον ιατρικό βελονισμό στο πλαίσιο κύκλου σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της ΕΕΕΦ (Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας) και της ΕΙΕΒ (Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Βελονισμού) υπό τη διεύθυνση του Φυσίατρου -βελονιστή Μιλτιάδη Καράβη. Έχει διατελέσει για περισσότερα από 3 χρόνια υπεύθυνος διαμόρφωσης προγραμμάτων άσκησης στα δημοτικά γυμναστήρια του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά, καθώς επίσης και υπεύθυνος του φυσικοθεραπευτηρίου του Γ1 ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια, με κύριο αντικείμενο των ομιλιών του την παρουσίαση προγραμμάτων μετεγχειρητικής αποκατάστασης μετά από μερική και ολική αρθροπλαστικής ώμου, μετά από χειρουργική συρραφή του πετάλου των στροφέων του ώμου και μετά από χειρουργική αποκατάσταση της αστάθειας του ώμου.

Η ομάδα μας